RiktigaPengar » Guider » Tre anledningar till att bitcoin används inom sportbetting

Tre anledningar till att bitcoin används inom sportbetting

Betting BitcoinSportbetting är inte bara en spännande hobby för sportentusiaster, det är en hel industri med sina egna regler. Under många år har spel placerats antingen på spelbutiker eller specialiserade ombud och endast en relativt liten grupp deltog. Utvecklingen av digital teknik har dock tagit onlinebetting till en helt annan nivå.

Med onlinebetting kan vem som helst placera ett spel på deras favoritsport från bekvämligheten i sitt eget hem. Digitala valutor har förenklat denna process ännu mer. Betalningar med kryptovalutor är decentraliserade, anonyma, billiga att använda och transaktionerna är snabba – så det är inte konstigt kryptovalutor blir allt mer populära.

Allt fler spelbolag börjar använda Bitcoin

Många spelbolag arbetar idag med olika kryptovalutor; Bitcoin är dock fortfarande den huvudsakliga valutan som används för betting. Enligt ett av de största spelbolagen, 1xBit, placeras mer än 80% av alla kryptovalutor i bitcoin, 6% – i Ethereum och bara 4% – i Litecoin. De återstående 9% är uppdelade mellan Bitcoin Cash, Dogecoin och andra anonyma mynt som Dash, Monero, ZCash och andra digitala tillgångar som stöds av plattformen.

Varför blev den första kryptovalutan inte bara nästan lika populär som de traditionella sätten att betala med, utan börjar också användas i betting mer än andra digitala tillgångar? Naturligtvis är en av de viktigaste fördelarna med Bitcoin att den var den första. Det faktum att bitcoin var den första kryptovalutan som skapades har den också fått det största marknadsvärdet och inspirerar till mer tillförlitlighet än de mest populära alternativa kryptovalutorna.

Tillförlitligheten

En annan faktor som gör bitcoin så attraktiv är den höga tillförlitligheten till sitt nätverk. Detta påpekades av Bitcoin Core-utvecklaren Jimmy Song som sa:

Bitcoin har bevisat sin säkerhet med det enda som verkligen kan testa det: tid. Alla andra mynt är mycket yngre och eller har visat sig vara mindre säkra.

Att skydda sina tillgångar är högsta prioritet för alla användare, investerare eller företagare, och världens första kryptovaluta är vinnaren även i detta fall.

En annan viktig fördel med bitcoin är dess snabba expansion som ett betalningsverktyg. Numera kan du köpa ett brett urval av varor med Bitcoin, från flygbiljetter till fastigheter. Det betyder att om du vinner en vinst, kan dina vinster användas direkt, utan komplicerad konvertering till fiat-pengar, medan de flesta andra alternativ inte är lika lätta att använda i det verkliga livet. Försåtligt i avseende på att utsträckning av användningen av bitcoin inte heller är nära fiat-pengarna, men den första kryptovalutan fortsätter att erövra nya områden som betalningsmedel bokstavligen varje månad.

Volatilitligheten hos Bitcoin

Ändå finns det sämre angelägenheter vid användningen av den första kryptovalutan för betting – volatilitligheten hos Bitcoin är ganska hög och medan kryptosamfunden fortfarande är osäkra på om det är bra eller dåligt, kan många som använder kryptovalutor när de spelar få en dålig överraskning när dagens vinster minskar avsevärt mot dollarn nästa dag.

Sedan slutet av 2017 har värdet på Bitcoin minskat nästan fyra gånger och för närvarande kan marknadsanalytiker inte komma överens om huruvida det kommer att fortsätta att minska. Naturligtvis kan det omvända också ske – värdet av bitcoin kan stiga med flera procent över natten och få vinsterna att öka.

Spelbolag tar hänsyn till denna funktion av kryptovalutor och erbjuder en mängd olika alternativ för att göra dessa valutor mer lönsamma för spelare. Till exempel, under fotbolls-VM höll 1xBit en BitCup-turnering, där kunderna inte bara kunde placera spel, men också delta i dagliga lottdragningar för att vinna kryptovalutor och andra bonusar.

Bitcoin som betalningssätt

Som betalningssätt har Bitcoin ett antal obestridliga fördelar jämfört med andra digitala medel som används i betting på sport, vilket är anledningen till att det har blivit en ohotad ledare inom spelbranschen. Vi bör emellertid inte förbise de risker som kan påverka någon som spelar på sport med kryptovalutor och som inte läser på om digitala valutor och marknaden i sin helhet. I allmänhet är betting-världen ganska lik den av kryptovalutor, eftersom båda kräver att spelare har analytiska färdigheter, att gå in djupt i processen och naturligtvis att ha ett genuint intresse för verksamheten.

Skribent på RiktigaPengar. Gillar att spela casino på nätet. Markus har lång erfarenhet av allt som har med gambling att göra. Är en av grundarna bakom denna sida.