Svar till: Betsson Nordic Ltd

#99645
Hasse Sjökvist
Keymaster

Betsson Nordic Ltd fick varning och sanktionsavgift om 20 miljoner kronor

Spelföretaget Betsson Nordic Ltd får återigen en varning och en enorm sanktionsavgift om 20 miljoner kronor från Spelinspektionen.

Den här gången hände det på grund av det faktum att företaget sågs sälja sina spel genom oregistrerade ombud, liksom för att erbjuda en olaglig bonus. Oregistrerade ombud i detta fall var Pressbyrån och 7-Eleven.

Faktum är att Betsson Nordic Ltd sålde värdebevis genom dess ombud och dessa värdebevis skulle kunna användas på en spelsida Betsson. Vid första anblicken kan man besluta att Pressbyrån och 7-Eleven agerade lagligt i enlighet med spellagen och var spelombud. Faktum är dock att de inte registrerades som sådana ombud i Spelinspektionen. Det är därför Betsson Nordic Ltd verkade olagligt och bröt mot spellagen.

Vad gäller det olagliga bonuserbjudandet erbjöd spelföretager sina användare gynnsammare spelvillkor om de använde Betsson Mastercard. Sådana förmåner är förbjudna enligt spellagen eftersom de inte uppfyller villkoren för ett ansvarsfullt spel utan är ett ekonomiskt incitament.
I mer än ett halvt år har Betsson Nordic Ltd redan noterats i strid med spellagen, i bristen på att tillhandahålla nödvändiga villkor för ett ansvarsfullt spel osv. Därför fick företaget varning och sanktionsavgift.